Life Book

Life Book -teos on osa Suomen Setlementtiliiton koordinoimaa Taide lähiöiden yhteisöllisyyden vahvistajana -projektia, joka toteutettiin vuonna 2015.
Life Book koostuu Matinkylän asukkaiden terveisistä, jotka on ikuistettu emalikylteiksi Kala-Maijan ylikulkusillan betonikaiteeseen, vanhan ostarin viereen.

seinämä 1 pieni

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Teoksen ajatuksena on jakaa asukkaille tärkeitä asioita muun muassa valokuvan, tekstin, piirosten ja näiden yhdistelmien muodossa. Taideteos on toteutettu yhdessä asukkaiden ja kuvataiteilija Anne Siirtolan kanssa.

life book kuvia copy

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Siirtola järjesti asukkaille avoimia työpajoja kesän 2015 aikana muun muassa Asukastalo Kylämajalla, monitoimitalo Monarilla ja kirjastolla. Työpajoissa asukkaat rakensivat oman kylttinsä yhdistelemällä erilaisia materiaaleja kuten valokuvia, runoja, piirustuksia ja lehtileikkeitä.

Teos muistuttaa siitä, että meillä jokaisella on oma tarinamme. Jokainen on erilainen, mutta yhtä arvokas juuri sellaisena kuin on.

– Teos tuo ihmisten arkiseen asuinympäristöön henkilökohtaisia tarinoita ja inhimillisyyttä, joka luo kosketuspintoja toistemme kohtaamiseen, Siirtola kertoo.

Life Book -teoksen toteuttamista ovat tukeneet Kalliolan setlementin ylläpitämä Asukastalo Kylämaja Matinkylässä, Matinkylä-Seura, Majakka-seurakunta ja Matinkylän Huolto. Teos on sijoitettu kaiteesen Espoon kaupungin tuella.

“Life Book” on osa Suomen Setlementtiliiton Taide lähiöiden yhteisöllisyyden vahvistajana -projektia. Yksivuotisen projektin rahoitti opetus- ja kulttuuriministeriö, ja se toteutettiin yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipisteen kanssa. Projektissa asukkaat ja taiteilijat toteuttivat kuudella paikkakunnalla yhteisöllisyyttä vahvistavia taideprojekteja.

Suomen Setlementtiliitto ja sen jäsenyhdistykset tekevät arvokasta, arkista työtä hyvinvoinnin rakentajina eri puolilla Suomea. Toimintamuotoja ovat kansalaistoiminta, seniori- ja vanhustyö, lapsi- ja nuorisotyö, monikulttuurinen työ, yhteisöllisten asumismuotojen kehittäminen ja tuotanto, 16 kansalaisopiston, kahden kansanopiston ja kahden erityisoppilaitoksen koulutustarjonta sekä vaikeiden elämäntilanteiden tuki. Setlementtiliikkeen palveluksessa on noin 4000 ammattilaista ja heidän kanssaan setlementtityötä tekee iso joukko vapaaehtoisia. Jo 100 vuotta setlementtityötä ihmisten keskellä, ihmisten kesken. www.setlementti.fi

Vastaa